IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Следващият флагман на Samsung може да се появи с два размера

Новият Galaxy S7 ще разполага с 5,2-инчов екран, а не с 5,1-инчов, какъвто имаха S5 и S6, твърди нова информация

09:00 | 29.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Следващите два най-важни смартфона на Samsung, които се очаква да се наричат Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge, може да бъдат представени на 20 февруари и ще са в два различни размера. Това става ясно от публикация на добре информирания технологичен блог SamMobile и на корейския вестник Electronic Times.

Ако информацията отговаря на истината, то новият Galaxy S7 ще разполага с 5,2-инчов екран, а не с 5,1-инчов, какъвто имаха S5 и S6.

По-сериозната промяна ще засегне модела Galaxy S7 edge, който, както подсказва името, ще бъде с извит дисплей, а неговият диагонал ще бъде 5,5 инча. 

Samsung остава единственият производител на телефони, който използва вертикално изкривени дисплеи - G Flex и G Flex 2 на LG са леко изкривени в средата на екраните. Тъй като търсенето на Galaxy S6 Edge през миналата година първоначално изпревари предлагането в един момент, експертите се питат дали Samsung е научил урока си от миналата година.

Очаква се сега първоначално Samsung да произведе 3,3 милиона от модела S7 със стандартен екран и 1,7 милиона броя от версията Edge. Има редица спекулации за датите на представяне на моделите. Според едните това може да стане на голямата конференция за потребителска електроника CES в Лас Вегас и бил типичният цикъл за Samsung. Според други информации това може да се случи на 20 февруари като част от провеждащия се в Барселона Mobile World Congress.

Според други спекулации Galaxy S7 може да има ирисов скенер за отключване на телефона чрез сканиране на очите на потребителя, захранване от типа USB Type-C и чувствителен на натиск дисплей, подобен на 3D Touch в iPhone 6S и 6S Plus на Apple. 

Базиран в Китай анализатор пък смята, че Samsung може да понижи цената на своя премиум телефон с около 10 на сто, за да остане по-конкурентна спрямо останалите производители. Отстъпленията на Samsung на пазарните дялове и по отношение на печалбата в сектора са реални и компанията трябва да промени нещо, за да остане лидер, смята Пан Дзитан, цитиран от Times of India. 

Говорителите на технологичния гигант отказват да коментират въпроса.  

Наскоро компанията смени ръководителя на своя бизнес със смартфони, като този път избра човек, който е помогнал за развитието на нейните платформи за сигурност и за мобилни разплащания. Така Кох Дон Дзин поема поста президент на мобилните комуникации, а неговият предшественик Джей Кей Шин остава президент и един от изпълнителните директори на бизнеса с електроника на Samsung Group.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още