IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смартфон гигантът Vivo се разширява в Европа в атака срещу Huawei

Китайската компания обяви, че влиза на още шест пазара, акцентирайки на наличието на Android

15:08 | 21.10.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Taylor Weidman/Bloomberg</em></p>

Снимка: Taylor Weidman/Bloomberg

Китайският производител на смартфони Vivo обяви на медийно събитие днес своята офанзива за Европа. Ключовото изречение по време на събитието за старта на няколко нови пазара беше изречено няколко минути след началото: „Особено се гордеем с доброто си партньорство с Google.“ С това представителят на Vivo разглежда централен аспект на стратегията на компанията. Тя използва слабостта на китайския си конкурент Huawei, който поради санкциите на САЩ вече не може да предлага новите си устройства в Европа с операционната система Android.

Дори при смартфон, който струва 1000 евро, при Huawei може да липсват централни приложения като Google Maps или Youtube. Ограниченията не се отнасят за Vivo, въпреки че седалището на компанията, подобно на това на Huawei, е в Шънджън, в южната част на Китай.

И така - Vivo, един от най-големите брандове за смартфони в света, вече ще продава телефони и аксесоари на шест нови за нея пазара – Великобритания, Франция, Германия, Италия, Полша и Испания, пише The Verge.

За целта тя пуска новия си X51 5G флагман, по същество ребрандирана версия на X50, който се появи на пазара по-рано тази година. Подобренията в него са на системата от камери, за която се твърди, че предлага много по-добра стабилизация на изображенията.

X51 има и ултраширокоъгълна камера, 2x и 5x телефото обектив, както и процесор Snapdragon 765. Екранът му е 90 Hz, 6,56-инчов 1080 p OLED дисплей. Вградената памет е 256 GB, а батерията – 4315 mAh, като поддържа 33W бързо зареждане. Цената на устройството във Великобритания ще е 749 паунда (972 долара), а продажбите започват на 29 октомври.

Освен това Vivo ще продава Y70, Y20s и Y11s – по-евтини смартфони, които се фокусират върху дългия живот на батерията. Компанията ще предложи и няколко модела слушалки.

Vivo често е отбелязван като един от петте топ производители на смартфони в света, с голям пазарен дял в региони като Китай, Индия и Югоизточна Азия. Най-новите данни на IDC показаха, че Oppo е успяла да я изпревари, но двете компании имат общ собственик – BBK Electronics, огромен китайски конгломерат, който притежава и OnePlus, и Realme.

Vivo е известна с експерименталните си хардуерни решения, които често показва в концептуалната им форма преди да ги интегрира в продукти, които продава. Вградените в дисплея сензори за пръстови отпечатъци и изскачащите селфи камери са само част от примерите за подобни технологии, в които Vivo е пионер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Petar2015
преди 3 години
Vivo се хвалят нещо лошо. Наличието на Google спайуер в телефона всъщност е недостатък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още