IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony показа първия в света 21:9 4K OLED смартфон

Компанията залага на възможности за работа с повече от едно приложение, по-добър звук и по-добри възможности за снимане на видео

20:15 | 25.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

На фона на огромния брой премиери на 5G и огъващи се телефони, Sony заложи на различна стратегия, предлагайки първия в света смартфон с 4K OLED смартфон с 21:9 CinemaWide дисплей. Устройството, което беше представено рано тази сутрин на Световния мобилен конгрес в Барселона, носи името Xperia X1. 

След като миналата година видяхме XZ2 с OLED екран, сега компанията продължава по същите стъпки с новия си флагман.

Чипсетът, на който разчита смартфонът, е Snapdragon 855. Конфигурацията включва 6GB RAM, както и 128 GB памет за съхранение. Телефо

Екранът е 6,4-инчов, а покритието за защита е Gorila Glass 6.

Възможностите за извършването на няколко задачи едновременно попадат във фоксуа на производителите на смартфони тази година. След като стана ясно, че Galaxy Fold ще предлага възможност за работа с три приложения едновременно, сега Sony дава нов начин на работа със смартфона чрез опция за ползване на две приложения накуп на 21:9 дисплея.

Xperia 1 включва първия в света Eye AF в смартфон с тройна камера и до 10 кадъра в секунда непрекъснато заснемане с проследяване. По този начин устройството предлага много по-добра експозиция и по-прецизен фокус.

Специалният Creator Mode дава шанс да настройвате дисплея си и предлага кинематрографско видеозаснемане Cinema Pro, с което Sony затвърждава позициите си по отношение на възможностите за снимане.

Звукът е многоизмерен Dolby Atmos и е дело на компанията и на Sony Pictures Entertainment.

Xperia 10 и Xperia 10 Plus също бяха показани днес на Световния мобилен конгрес. И при тях екранът е със съотношение 21:9. Устройствата са позиционирани в средния клас смартфони и акцентът пада върху по-пълноценното забавление на екрана и възможността за работа с две приложения. При двойната камера е предложен „боке“ ефект за драматично заснемане, както на снимки, така и на 21:9 филми.

Последната новина от Sony днес беше за Xperia L3 – нов базов смартфон, който също е с акцент в развлеченията.  

Моделът разполага с двойна 13MP и 2MP основна камера. Екранът е 5,7-инчов, а батерията е с капацитет от 3300 mAh.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още