IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Valve атакува Switch на Nintendo с мощна преносима игрална платформа

Steam Deck, който ще се предлага от декември срещу 400 долара, ще позволи на потребителите да играят сложни компютърни игри в движение

22:49 | 15.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;James MacDonald/Bloomberg</em></p>

Снимка: James MacDonald/Bloomberg

Компанията за видео игри Valve Corp. представи в четвъртък преносима игрална платформа, която напомня Switch на Nintendo, но притежава технически възможности, сравними с компютър или конзола, посочва разработчика, цитиран от Bloomberg. 

Steam Deck, който ще се предлага от декември срещу 400 долара, ще позволи на потребителите да играят сложни компютърни игри в движение. Устройството има бутони, джойстицк и малки подложки за мишка. Формата му е почти идентична с тази на Switch, от която Nintendo е успяла да продаде над 84 милиона броя от пазарния ѝ дебют през 2017 г.

И докато Switch не може да се сравнява по параметри с конкурентите игрални конзоли, Steam Deck обещава да предложи пълноценно изживяване с всяка игра от най-висок клас.

Кадри от устройството показват игри като Star Wars Jedi Fallen Order, които работят на Steam Deck, нещо, което не би било възможно на Switch.

Valve заяви, че си партнира с Advanced Micro Devices Inc. по персонализиран чип, способен да покрие изискванията на най-новите игри.

Онлайн магазинът за игри на Valve Steam е най-популярният метод за игра при компютрите. От компанията изтъкват, че новото устройство ще позволи на потребителите да играят всички нейни текущи заглавия в Steam.

„Смятаме, че Steam Deck предоставя на хората друг начин да играят игрите, които обичат“, изтъква главният изпълнителен директор на Valve Гейб Нюел. „Като геймър това е продукт, който винаги съм искал. И като разработчик на игри, това е мобилното устройство, което винаги съм искал от нашите партньори", добавя той.

Valve започна трудно 2021 г., след като Европейската комисия глоби Valve за нарушаване на антитръстовите правила в Европейския съюз (ЕС).

Steam е една от най-големите онлайн платформи за видео игри. Тя предлага над 35 хил. заглавия в глобален мащаб и позволява на потребителите директно да свалят или стриймват игри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още