IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Визията на Тим Кук за Индия

Apple откри развоен център в страната, но е далеч от решаването на проблемите си там

10:03 | 23.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Тим Кук и Нарендра Моди. <em>Снимка: правителствената пресслужба на Индия.&nbsp;</em></p>

Тим Кук и Нарендра Моди. Снимка: правителствената пресслужба на Индия. 

Протоколна среща имаше в Индия главният изпълнителен директор на американския технологичен концерн Apple Inc. Тим Кук, който на среща с премиера на страната Нарендра Моди „подчерта визията на компанията си за Индия“, както пише правителственият пресцентър на азиатската страна. Сред дискутираните теми са били и кибер сигурността и криптирането на данни, добавя Bloomberg.

„Кук сподели бъдещите планове на Apple Inc. за Индия“, става ясно от правителственото прессъбщение. Той е говорил за възможностите за производство и търговия на дребно в страната.

По време на визитата си Кук е открил развоен център, вечерял е със знаменитости и е срещнал изпълнителни директори на компании. Четиридневната визита на Кук се случва на фона на преглеждането от страна на администрацията на Моди на искането на Apple да отвори магазини във втория по големина на населението мобилен пазар на света. 

В постинг за Twitter през уикенда Моди благодари на Кук, след като директорът на Apple представи актуализирана версия на мобилно приложение с неговото име. В замяна Кук благодари на Моди за „прекрасната среща“. И пояснява, че вече няма търпение за следващото си посещение в страната.

Двамата са дискутирали инициативите на Моди по отношение на възобновяемите енергийни източници. Кук бе в Индия за четири дни и след това продължи пътуването си към Дубай.

През май индийските власти заявиха, че страната е отказала искането на Apple да внася и продава рециклирани телефони iPhone в третата по големина икономика в Азия. Индия е пазар, в който повечето телефони се закупуват директно от магазините и не се субсидират от оператори чрез планове за разговори. 

Предизвикателството пред Apple е, че неговите продукти са твърде скъпи за много хора в Индия, където повечето жители живеят с по-малко от 3,10 долара на ден по данни на Световната банка.

Докато пазарът в Китай става все по-наситен, а хората по целия свят осъвременят своите смартфони по-рядко, Apple, Samsung Electronics Co. и други производители възнамеряват да се обърнат към средната класа в Индия, която се очаква да се увеличи четирикратно до 200 млн. души до 2020 г.

Повече вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още