Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Въпреки голямото търсене проблемите на Infineon продължават

Коронавирусната пандемия носи нови предизвикателства на производството в Азия

Въпреки голямото търсене проблемите на Infineon продължават

Снимка: Bloomberg L.P.

Германският производител на чипове Infineon Technologies заяви, че се бори с изключителни проблеми на своите пазари, след като новата вълна на коронавирусната пандемия пречи на производството в Азия, а запасите достигнаха най-ниското си ниво за всички времена, предава Ройтерс.

Компанията твърди, че производствените предизвикателства в Малайзия и Тексас пречат на възможността ѝ да увеличава приходите си въпреки недостига на полупроводници, пише Bloomberg.

Резултатите за фискалното трето тримесечие на водещия доставчик на чипове за автомобилната индустрия отразяват тези предизвикателства, а тримесечният ръст на приходите от 1% изостава спрямо очакванията на анализаторите, въпреки че маржовете на печалбата са нараснали.

Още по темата

„Търсенето на чипове е непрекъснато“, коментира главният изпълнителен директор Райнхард Плос. „В момента обаче пазарът е изправен пред изключително тежка ситуация с предлагането“.

Приходите на компанията за третото тримесечие са достигнали 2,722 млрд. евро, което се оказа под консенсусната прогноза за 2,767 млрд. евро по данни на Vara Research. Маржът на печалбата е нараснал до 18,2% от 17,4% през предходното тримесечие, като надмина очакванията за 18%.

Infineon запази прогнозата си за приходите за фискалната година до 30 септември и очаква те да достигнат 11 млрд. евро, като леко повиши прогнозата за сегментния марж.

Плос заяви, че запасите са на „историческо дъно; нашите чипове се доставят от нашите фабрики направо за крайно приложение“.

При тези обстоятелства всякакви наложени от правителствата блокади, като тази в Малайзия, където Infineon има производствено звено, са особено сериозни, коментира Плос.

„Ние правим всичко възможно, за да подобрим нещата по цялата верига на стойността и работим възможно най-гъвкаво в най-добрия интерес на нашите клиенти“, допълва той. „В същото време непрекъснато изграждаме допълнителен капацитет“.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Huawei: Ще пуснем нов модел сгъваем телефон в Европа през 2022 г.