IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Върховният съд на САЩ осъди Cisco за нарушение на патент

Делото за 64 млн. долара ще бъде върнато обратно в Апелативния съд

20:08 | 26.05.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Върховният съд на САЩ отсъди срещу Cisco Systems Inc по дело за нарушение на патент от страна на технологичния гигант на стойност 64 млн. долара, съобщава Ройтерс.

С 6 гласа „за“ срещу 2 „против“ съдът отхвърли решението на американския Апелативен съд, което бе в полза на Cisco. Делото сега ще се върне обратно в Апелативния съд за по-нататъшни действия.

Казусът е свързан с патент, собственост на Commil USA LLC, за метод за подобряване на прилагането на безжични мрежи на места, където са нужни няколко точки за достъп. Commil осъди Cisco за нарушение на патента и индуцирано нарушение на патента, базирано на използването на подобна технология от страна на производителя на мрежово оборудване.

През април 2011 г. жури присъди почти 63,8 млн. долара вреди, а след това съдия добави още 10,3 млн. долара лихви.

През 2013 г. Апелативният съд нареди преразглеждане със заключението, че трябва да бъде позволено на Cisco да се възползва от защитата на „добрата воля“.

Върховният съд постанови в своето становище, че убеждението на Cisco, че патентът е валиден не е легитимна защита.

След подкана от Върховния съд американското правителство издаде предупреждение, според което компаниите обвинени в нарушение на патенти вероятно ще се възползват от защитата на „добрата воля“ в повечето случаи, ако не и във всички.

Делото беше внимателно следено от Силициевата долина и биотехнологичните компании, за да проверят дали подобна защита ще бъде одобрена от Върховния съд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още