IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xiaomi пуска новия си телефон ден преди дебюта на следващия iPhone

Компанията е готова да попадне под светлините на прожекторите, защото смята, че може да се конкурира с американския гигант

08:44 | 06.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Смартфонът Mi Mix, който Xiaomi пусна миналия октомври на пазара, привлече голямо внимание. Сега китайският производител на смартфони е оптимист за новата версия на устройството, която планира да представи в Пекин само ден преди Apple да покаже новия iPhone, пише TechCrunch.

Това е перфектният момент за Xiaomi. Последното ѝ устройство беше хит и същевременно има големи очаквания за следващия iPhone.

Всички погледи ще бъдат вперени в Apple, която трябва да пусне смартфон, който да се отличи от последните, за да може да насърчи бранда си, както и да даде тласък на продажбите в Китай. От това, което сме научили досега от слуховете, изглежда новият iPhone ще има няколко радикални промени. Но пускайки новия си смартфон ден по-рано Xiaomi ще се радва на светлината на прожекторите 24 часа, поставяйки основа на директно сравнение между двете устройства.

Mi Mix беше хит сред феновете на Xiaomi благодарение на дизайна. По времето, по което излезе, това беше сериозен пробив, но сега подобният тип екрани, запълващи целия преден панел, са гореща тема на пазара на смартфони за 2017 г. LG и Samsung вече пуснаха подобни устройства. Същевременно има голямо очакване за новия модел, който ще покаже Xiaomi.

Ранните слухове сочат, че рамката в предната част на телефона ще е още по-малка, с чип Snapdragon 836 и операционна система Android 8.0 Oreo.

Засега Xiaomi не коментира много по темата, за да не провали изненадата на събитието.

2017 г. беше много по-добра година за компанията, след като тя се бореше да запази растежа от ранните си дни през последните две години.

Главният изпълнителен директор на Xiaomi Лей Дзюн коментира, че компанията е растяла твърде бързо, ако се съди по резултатите за 2016 г., но тази година най-сетне е намерила своя ритъм с впечатляващ растеж на продажбите и насочване към международна експанзия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още