IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забравете за iPhone 5S, нека да поговорим за iPhone 6

Най-вероятно следващият смартфон на Apple ще е с още по-голям дисплей

14:20 | 11.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Забравете за iPhone 5S, нека да поговорим за iPhone 6

До момента продажбите на новия модел на Apple iPhone 5S правят силно впечатление. Според анализатор Питър Мизек обаче, ако следващата година на пазара се появи iPhone 6, то той определено ще даде още по-силен тласък на компанията, пише CNBC.

Най-вероятно iPhone 6 ще бъде по-голям от своите предшественици с размер на екрана от 4,8 инча. Това ще позволи на много хора, които искат да заменят старите си модели, да за купят новото устройство. Сегашните модели притежават 4-инчови дисплеи.

„Обществото е развълнувано от iPhone 6, което е основателно. Смятам, че с пускането на модела на пазара акциите на Apple ще поскъпнат драстично“, прави прогноза Мизек. Според него цената на акцията ще се качи до 600 долара. Той повиши инвестиционната оценка за книжата на „купувай“ от „задръж“.

В своя по-ранна прогноза експертът смяташе, че брутните маржини ще се свият заради повишените разходи към доставчиците.

Мизек изчислява, че за времето, за което iPhone 6 ще излезе на пазара, собствениците на около 85 млн. апарати iPhone вече ще искат да ги заменят. Според анализатор шестицата ще се появи през септември 2014 г.

„По-малко потребители преминаха през новия цикъл на iPhone 5S и 5C. Ето защо очаквам доста хора да си закупят iPhone 6”, казва той.

Мизек отбелязва, че, докато търсенето на 5S остава високо, то Apple намалява поръчките за по-евтиния 5C заради по-слабите продажби. Той очаква технологичният гигант да свие поръчките от 30 млн. до 15-20 млн. Мизек счита, че Apple може да понижи още цената на новите модели, за да стимулира продажбите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още