IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Илон Мъск свика среща на служителите си в 1 ч. сутринта в неделя?

SpaceX е наела 252 нови служители в рамките на 48 часа, удвоявайки работната сила в своя фабрика

22:00 | 09.03.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Илон Мъск. <em>Снимка: EPA/FC chs CHINA OUT</em></p>

Илон Мъск. Снимка: EPA/FC chs CHINA OUT

Илон Мъск е известен с поставянето на трудни цели. В края на февруари обаче се оказа, че шефът на Tesla и SpaceX е наредил на всички служители на SpaceX в една от фабриките да се появят на среща в един часа сутринта в неделя. В ранните сутрешни часове, според медиен репортаж на CNBC, той е искал да разбере от екипа си защо фабриката не работи денонощно за изграждане на космически кораби и ракети.

Инженерният екип е заявил, че се нуждае от повече хора, за да работи на такива смени. В резултат SpaceX е наела 252 нови служители в рамките на 48 часа, удвоявайки работната сила в тази фабрика.

Случката показва много за това какво е да работиш за Мъск.

Президентът на SpaceX Гуейн Шотуел се е присъединила към ракетната компания през 2002 г. като служител № 7. Десетилетие и половина по-късно тя казва, че все още обича да работи за Мъск. Но също така признава, че това е доста интензивно.

„Няма съмнение, че Илон е много агресивен по отношение на времевите си срокове, но честно казано, това ни кара да правим нещата по-добре и по-бързо“, казва Шотуел в беседа на TED за 2018 г. „Мисля, че цялото време и всичките пари в света не дават най-доброто решение и затова оказването на натиск върху екипа да се движи бързо е наистина важно“.

Шотуел каза, че е трябвало да се научи да слуша и да мисли, преди да отхвърля смелите цели на Мъск.

"На първо място, когато Илон казва нещо, трябва да направите пауза и да ме изригвате веднага: „Е, това е невъзможно" или „Няма как да го направим. Не знам как“.  Така че си затваряте устата и мислите за това и ще намерите начини да го направите", каза Шотуел.

Макс Ходак, главен изпълнителен директор на Neuralink, където Мъск полага усилия за изграждането на машинно-мозъчен интерфейс за свързване на хората с компютрите, е имал подобно преживяване. „Илон има този невероятен оптимизъм, с който ще пробие тези въображаеми ограничения и ще ви покаже, че наистина е възможно много повече, отколкото наистина мислите днес“, заяви Ходак през 2019 г. в Калифорнийската академия на науките.

В туит, с който набира таланти да работят за компаниите му, самият Мъск признава, че може да бъде трудно да се работи с него.

„Има много по-лесни места за работа, но никой никога не е променял света, работейки за 40 часа седмично", туитна през ноември 2018 г. Мъск. „Но ако обичате това, което правите, това (най-вече) не се чувства като работа", добави той.

Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 4
ing5rov
преди 4 години
щото бута масло
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 13
Императорът
преди 4 години
Напушил се е като животно и си е търсил компания?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още