IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ZTE очаква да продаде между 60 и 70 млн. устройства през 2016 г.

Компанията представи два нови смартфона на Mobile World Congress в Барселона

11:45 | 22.02.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Китайската компания ZTE, която е шестият най-голям производител на смартфони в света, представи нови модели телефони и си постави за цел да продаде между 60 и 70 млн. устройства през тази година, предава Ройтерс, позовавайки се на един от ръководителите на компанията.

Старши директорът на ZTE Уейман Лам, който отговаря за мобилните устройства, заяви в интервю по време на Mobile World Congress в Барселона, че компанията си поставя за цел продажбите ѝ да нараснат поне до 60 млн. устройства, което ще отбележи 7% скок спрямо предходната година.

ZTE представи две устройства и обяви нови партньорства в сферата на спорта с испанския футболен клуб Севиля, което е част от стратегията, превърнала ZTE в четвъртия най-голям доставчик на смартфони в САЩ.

Компанията спонсорира пет професионални баскетболни отбора, включително Golden State Warriors (миналогодишният шампион в NBA), и професионалния голф играч Дани Лий, които популяризираха марката в САЩ.

Първото ново устройство, което фирмата представи, е Blade V7 Lite, което има 5-инчов екран и може да се използва с една ръка. Телефонът разполага със скенер за пръстови отпечатъци. Първоначално ще се продава само в Русия, а през следващите месеци ще бъде пуснат на други пазари, включително Мексико, Испания, Германия и Тайланд.

По-големият Blade V7 sports има 5,2-инчов екран и метален корпус. Предната и задната му камера са по 13 мегапиксела. Вместо технологията за пръстови отпечатъци, ZTE тук залага на сканиране на ретината на окото. Устройството ще бъде пуснато в продажба през лятото.

Компанията все още не е обявила цените на новите си модели, но Лам заяви пред Ройтерс, че по-големият, Blade V7, ще струва около 250 евро, а Lite ще бъде пуснат за по-малко от 200 евро и дори под 150 евро.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още