IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фермерът, който знае как да прави бизнес с биологични храни

Животновъдната ферма на Геро Мавров изпълнява европейски проект с помощта на БАКБ

11:37 | 19.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Да работиш успешно дълги години в САЩ, да се занимаваш с транспортни товари, започвайки като шофьор и стигайки до собственик на транспортна фирма. И след това да се върнеш в родната България, за да започнеш собствен бизнес. Точно това прави Геро Мавров, управител на  фирмата „Диляна Маврова“ ЕТ, който се връща от Америка с предизвикателството да се докаже в трудния аграрен бизнес.

„В началото на 2010 г. построих кравефермата и закупих 31 крави и един бик от Германия от автентичната порода Абърдийн Ангус и така започна работа месодайната ферма“, разказва с ентусиазъм той.

За да отглежда телета за месо, фермерът поддържа пасища и ливади, където животните са отглеждани свободно.

Мавров се грижи и за 2700 дка земя за производство на фураж.

„За технологиите, които се използват във фермата, се изискват добре подготвени  и грамотни хора“, убеден е той затова и оценява финансовата подкрепа от БАКБ, която „ми помогна да осъществя проекта с изключителен професионализъм“.

Мавров е впечатлен, че експертите на кредитната институция, които „правилно прецениха, че това е перспективен бизнес с потенциал в производството на биологични храни“.

„Животновъдството има традиции в село Старосел, въпреки че през годините беше позабравено. Сега в землището се отглеждат над 1200 крави", разказва Геро Мавров, който има не само желание и амбиция, но прави и модерно животновъдство.

„Живял съм в дванадесетмилионен град, пътувал съм в трафик по цели часове, докато стигна до работата или вкъщи. Бил съм по цели часове на компютъра или на телефона. Гарантирам ви, че да работя във фермата е много по-добре, отколкото в града“, категоричен е той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още