IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато хотелската стая ви проговори

Асистентът на Apple Siri помага да контролирате цялата стая посредством гласови команди

13:36 | 31.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Хотелската верига на Starwood Aloft разкри своя секретен „Project Jetson”. Благодарение на него за първи път гостите на хотела могат да говорят със стаите си, посредством гласовия асистент на Apple – Siri, пише Bloomberg.

“Siri, качи температурата до 22 градуса“ или „Siri, угаси светлината в банята“, са част от репликите, които могат да бъдат използвани в локациите на Aloft в Boston Seaport и Santa Clara, където Project Jetson в момента дебютира.

В зависимост от това как гледате на този тип посрещане, услугата може да ви се стори излишна, несериозна или плашещо футуристична. Но идеята на Project Jetson не е фокусирана толкова върху технологията, колкото върху това да направи хотелската стая по-интуитивна.

Пилотната версия е само основата на това, което предстои, коментира глобалният бранд мениджър на Aloft Ерик Марло. По думите му компанията тъкмо е стартирала услугата, а вече мисли за нейното второ и трето поколение.

Според Марло Projetc Jetson е създал „първата в света активирана от глас стая за настаняване“. Технологията е интегрирана с термостата, звуковата система и осветлението. Освен това работи и с GPS система, което означава, че можете да попитате Siri къде наблизо можете да похапнете суши например.

По думите на Марло гостът има възможност да контролира цялата стая само като говори на своя iPhone. И не става дума само за осветлението и температурата - можете да задавате предпочитанията за храната, която поръчвате, както и за други услуги. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:29 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още