Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Идеи

Новите бутилки на Johnnie Walker ще са на основата на хартия

Diageo търси по-устойчиви решения за бизнеса си

Новите бутилки на Johnnie Walker ще са на основата на хартия

Снимка: Nicky Loh/Bloomberg

През следващата година Diageo ще пусне бутилка за Johnnie Walker, която няма да съдържа никаква пластмаса. Това е поредният пример, в който голям производител на алкохолни напитки се опитва да се насочи към по-устойчиви опаковки, пише CNBC.

В изявление британската фирма посочва, че бутилката ще е базирана на хартия.

Разработката на бутилката е продукт на съвместната работа между Diageo и компанията за рисков мениджмънт Pilot Lite, което е довело до създаването на фирма, наречена Pulpex Limited.

Още по темата

Diageo описва Puplex Limited като „компания за технологии за устойчиво пакетиране“ и твърди, че хартиената бутилка може да се произвежда в големи мащаби и не включва пластмаса.

„Бутилката е направена от трайна целулозна пупла, за да отговаря на стандартите за безопасност на храните, и ще бъде напълно рециклируема в стандартните потоци от отпадъци“, посочва фирмата, сред чиито други марки се нареждат Guinness и Baileys Irish Cream.

В допълнение към бутилките за Diageo, Pulpex е създала „партньорски консорциум“ за бързооборотни потребителски стоки.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
1
 
4
преди 9 месеца
Не става въпрос за обикновена хартия а за едно откритие преди години - пластмаса + целулоза. Биоразградим материал е и преработката му не генерира толкова много вредни емисии, колкото рециклирането на стъклото.
1
 
4
 
3
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Не разбирам с какво хартията е по-добра от стъклото. Единствената полза която виждам е, че с хартиена бутилка няма как да счупиш кратyната на човека с който си седнал да пиеш. Иначе, стъклото също може да се рециклира, или да се използва повторно, плюс това е инертен материал, който не взаимодейства с природата, не изпуска вредни химикали и не е нужно да сечеш дървета за да правиш бутилки. Полза би имало единствено, ако технологията за производство и преработка на целулоза изисква по-малко енергия отколкото на стъкло, но такова нещо не се споменава в статията. Започвам да си мисля, че просто е някаква рекламна акция.
0
 
3
 
2
преди 9 месеца
Интересна работа.
Досега съм купувал Джони само в стъклени бутилки.
Само капачките са от някакъв метал, но не и от пластмаса?..
2
 
2
 
1
преди 9 месеца
уискито в нея и то ...

Още от Идеи
Sotheby's губи майсторката си на сделките