IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от туризъм трябва да остават в местните общности, смята експерт

Трябва да се подобри общественият транспорт и инфраструктурата заради недостъпните дестинации, посочи Любомир Попйорданов

10:50 | 19.10.18 г.
Приходите от туризъм трябва да остават в местните общности, смята експерт

Над 65% от приходите от туризъм остават в местните общности и това помага на местните хора. Трябва да се  подпомагат местни културни инициативи за развиване на регионите и в това е ролята на държавата. Това е мнението на Любомир Попйорданов, управител на "Одисея-ин" и "Зиг Заг холидейз", изказано в предаването „Бизнес среща“ на Bloomberg TV Bulgaria.

“Считам, че държавата трябва да реши, че е държава на своите данъкоплатци, а не на своите управляващи", посочи той и коментира, че освен курортите трябва да се преоткрият и селата, планините и малките дестинации, които все още са екзотични.

Любомир Попйорданов потвърди, че в България има абсолютно недостъпни дестинации, които са национално културно наследство.

“Трябва да се подобри общественият транспорт и инфраструктурата. Необходимо е да развиваме зелените пространства. По времето на Ботев кораби са возили хора между Видин и Русе", стана ясно още от разказа му.

Как Любомир Попйорданов намери своето признание в туризма и алпинизма? През какви перипетии минава бизнесът му при създаване на магазини „Стената“? Колко е важно да имаш в екипа си единомишленици? Какви са перспективите пред планинския и селския туризъм!

Отговорите на тези и други въпроси може да разберете като гледате видео материала.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още