IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 млрд. лв. от планираните европари за 7 г. вече са на разположение на България

Eврокомисарят Кристалина Георгиева похвали правителството за досегашната му работа

17:44 | 10.05.15 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

10 милиарда лева европейски пари от общо 32 млрд. лв. за следващите седем години вече са на разположение на България да служат на гражданите. Това заяви еврокомисарят Кристалина Георгиева по време на посещението си в Черногорския манастир "Св.Св. безсребреници Козма и Дамян" край брезнишкото село Гигинци, цитирана от БТА.

Тя похвали правителството за досегашната му работа и подчерта, че за последните шест месеца страната ни е върнала доверието на Европа към себе си, повишено е използването на европейските фондове.

Директорът на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов съобщи, че за последния програмен период са сключени 189 договора на стойност 68 млн. лв. за финансиране на православни църкви и манастири и очаква 80 процента да бъдат изпълнени.

В отговор на журналистически въпрос Бойко Борисов даде положителна оценка на работата на кабинета. Той определи като най-голяма реформа, случила се в България, тази в инфраструктурата и строителството.

По думите му в сектор "Сигурност" реформата е завършена. Внимателно със синдикати, работодатели и министри се пипа всеки детайл на пенсионната реформа, защото се предлага до 2048 г., каза Борисов. Той увери, че окончателният й вариант ще гарантира пенсиите на българите.

Реформата в сферата на здравеопазването също трябва да се извършва внимателно, защото 25 години там нищо не е правено, допълни той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
Сините камъни
преди 8 години
Интересно, на хората зад главните герои не им е до смях!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 7
redcretin
преди 8 години
Никога европарите не са служили на гражданите!Винаги са ги крали същите ***, които гледаме да се потупват по гърба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още