IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

120 туроператора кандидатстват за безвъзмездни средства чрез държавна помощ

Заявленията са в процес на оценка

11:01 | 30.07.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Общо 120 туроператора кандидатстват за безвъзмездни средства за възстановяване на дължими суми към клиенти за неосъществени пътувания.

На 20 юли приключи приемът за заявления за кандидатстване по процедурата за държавна помощ по втората мярка, осигуряваща възможност на туроператорите да възстановят дължимите суми към клиентите по нереализиран туристически пакет в периода от 1 март 2020 г. до 31 декември 2020 г., вследствие на възникналата пандемия.

Мярката започна на 6 юли тази година и представлява държавна помощ под формата на преки безвъзмездни средства с общ прогнозен бюджет от почти 16,5 млн. лева. 

Общият брой на постъпилите в рамките на установения срок по схемата заявления възлиза на 120 броя. Най-ниската заявена подкрепа е на стойност 1699 лв., а най-високата възлиза на 2,2 млн. лв., съобщават от Министерството на туризма.

Процесът по оценка на заявления е започнал и продължителността му ще зависи от времето за оценка на всички постъпили заявления и срока за процедиране на искания за отстраняване на нередности и/или непълноти във връзка с подадените документи за участие при спазване на пропорционалния принцип на разпределение на финансовия ресурс.

Комуникацията с кандидатите на етап оценка ще се извършва посредством Системата за управление на националните инвестиции (СУНИ). В тази връзка, всеки заявител е необходимо стриктно да следи през профила си в системата за постъпили въпроси от страна на оценителната комисия, с оглед спазване на поставените по тях срокове за отстраняване на констатирани непълноти по подаденото заявление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още