IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

13 млн. лв. ще струва рекултивирането на старото сметище в Плевен

Свлачище може да блокира работата на новото депо

10:59 | 26.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Новото депо за отпадъци в Плевен. Снимка: общината</em></p>

Новото депо за отпадъци в Плевен. Снимка: общината

Община Плевен е разработила проект за рекултивиране на старото депо за отпадъци, който е на обща стойност близо 13 млн. лв. Това съобщи кметът на общината Георг Спартански, цитиран от БТА. 

Кметът уточни, че проектът ще бъде депозиран за финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Спартански е удовлетворен от получената принципна подкрепа за този проект от Министерството на околната среда и водите.

Община Плевен очаква да й бъдат предоставени и средства за аварийно укрепване на появилото се свлачище в новоизграденото регионално депо за битови отпадъци. Ако не се вземат мерки, заради свлачищния процес могат да останат без нормално извозване и депониране на отпадъци шест общини, обслужвани от новото депо.

В област Плевен се разработва проект за рекултивация на още едно старо сметище за боклуци - на община Червен бряг.

Идеята на общинското ръководство на Червен бряг и на кмета инж. Данаил Вълов е след рекултивирането на терена бившето депо да се превърне в парк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още