IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1589 са потвърдените нови случаи на Covid-19 в България

Направени са общо 9831 PCR теста

08:32 | 24.10.20 г. 3
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bloomberg Creative Photos/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg Creative Photos/Bloomberg

1589 са новите потвърдени случаи на Covid-19 за последното денонощие в България при направени 9831 PCR теста, сочат данни в Единния информационен портал.

Официалният брой на потвърдените случаи в страната от началото на пандемията е 36 519, а активните случаи са 17 340.

Хоспитализираните са 1886 на брой, а 127 от тях се намират в интензивни отделения.

За последното денонощие са излекувани 269 души, а общият брой излекувани е 18 102.

Новорегистрираните смъртни случаи от Covid-19 са 13 за последните 24 часа, при общо 1077 жертви на новия коронавирус у нас.

Най-много положителни проби са дадени в София – 594. На второ място е Пловдив със 147 заразени, а на трето – Благоевград със 109.

Заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, издадена вчера и влизаща в сила от 25 октомври, гласи, че лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хил. души население преустановяват плановия прием и плановата оперативна дейност. Всички лечебни заведения в съответните области са задължени да разкрият COVID структури с минимум 10% от общия брой легла, с които разполагат.

Междувременно в отделните части на България се налагат различни рестрикции в зависимост от броя новозаразени.

В Перник бяха взети по-строги мерки с цел ограничаване разпространението на новия коронавирус. От 24 октомври временно ще затворят врати дискотеките, нощните барове, клубове и други нощни заведения за развлечения на закрито и открито. Ресторантите пък ще могат да работят до 22 ч. Със заповед кметът Станислав Владимиров преустановява и провеждането на организирани масови мероприятия на открито и закрито.

Отново от 24 октомври със срок до 2 ноември в област Сливен се забраняват посещенията в дискотеки и барове, както и груповите празненства, съгласно заповед на областния управител Чавдар Божурски.

В област Габрово спортните и културни прояви могат да се осъщестяват при до 30% от местата на залите и съоръженията. Личните и семейните тържества на закрито могат да се провеждат с максимум 30 души, а семинари и конференции – с до 50 души. За нощните барове и дискотеките също има нови изисквания – по един човек на площ от 2 кв. метра. На маса в заведение не се допускат повече от 6 души на маса. Мерките са в сила от 23 октомври и ще важат до 14 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
julian12
преди 3 години
Ей. и тъм-но-зелен-ите е цензурирата. Смях смях
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
julian12
преди 3 години
*** ги карат с автобуси и ги пишат болни, чувам. Къде е кухия да потвръди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
julian12
преди 3 години
С тия PCR тестове ще се избием някой ден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още