IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

22% повече чужди туристи ще посетят България за Великденските празници

Заявен е по-голям интерес от Германия, Великобритания, Италия и Португалия

14:56 | 06.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Около 22% повече чуждестранни туристи ще посетят България за Великденските празници тази година в сравнение с миналата. Това каза във Велико Търново министърът на туризма Стела Балтова, която откри четиринадесетото издание на Международното изложение "Културен туризъм", в което участват над 70 изложители от страната и чужбина, предава БТА.

Министърът базира прогнозата си на данните на Летище София, според които се е увеличил броят на гостите, които ще посетят България, идващи от Германия, Великобритания, Италия и Португалия.

Прогнозата на Министерството на туризма е, че туристите през летния сезон ще се увеличат с 10 на сто спрямо миналата година. Балтова отбеляза, че се очаква интересен летен туристически сезон, с увеличение на германските туристи между 30 и 35%, и на руските с 10 на сто.

Министърът припомни, че 120 са охраняемите плажове по Черноморието, а за 21 са организирани търгове.

Съдействие за сигурността по плажовете ще оказват областните управители на Варна, Бургас и Добрич, посочи тя.

По данни на Министерството на туризма през миналата година 10 на сто от туристите, пристигащи в България, са заявили, че се интересуват от културен туризъм.

В рамките на изложението Министерството на туризма организира дискусия, посветена на дигитализацията на туристическите дейности. На нея ще бъде представена действаща платформа за мобилни устройства с включени сто национални туристически обекта.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още