Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

24 проекта търсят финансиране от благотворителната кампания „Избери, за да помогнеш”

Инициативата на Райфайзенбанк ще е с акцент върху майчиното и детското здраве, образование, съхраняване на българските традиции и поддържане на екосистеми

24 проекта търсят финансиране от благотворителната кампания „Избери, за да помогнеш”

Кучето Ялко и неговата водачка от Планинско-спасителната служба при БЧК Екатерина Ковачева. Снимка: Райфайзенбанк-България

24 проекта ще търсят финансиране с благотворителната кампания „Избери, за да помогнеш”, инициатива на Райфайзенбанк – България, която подкрепя общественозначими каузи в сферите на здравеопазването, социалните дейности, културата и образованието и опазването на околната среда.

Десетото, юбилейно издание, тази година ще е с фокус върху майчиното и детското здраве и превенцията на хронични незаразни болести, подпомагане на деца и възрастни от високорискови социални групи, осигуряване на равен достъп до образование, консервация на паметници на културата и съхраняване на българските традиции, опазване и поддържане на екосистемите.

„От създаването на „Избери, за да помогнеш“ досега сме подкрепили 233 каузи с над 2,7 млн. лева", каза Оливер Рьогл, председател на управителния съвет на Райфайзенбанк - България. "Истината е, че това са много повече от просто проекти, на които сме помогнали – това са истории, които са станали по-добри. Всичко това нямаше да бъде възможно без активната работа на организациите, без участието на нашите служители, които с лични средства и доброволен труд подкрепят важните за обществото каузи.”

Банкерът смята, че дългата история и мащабът на „Избери, за да помогнеш“ са доказателство, че обществото има нужда от подобна инициатива и хората виждат в кампанията възможност да помогнат на нуждаещите се.

„За прозрачността на дарителската кампания допринася ролята на Райфайзенбанк като организатор, основен дарител и гарант“, посочи Оливер Рьогл.

Традиционно най-много средства в дарителската кампания се набират от Райфайзенбанк и служителите на Групата Райфайзен в България чрез лични средства, като през последните години нарастват броят и делът на външните дарения.

Информация за новите проекти, включени в кампанията, е достъпна на интернет платформата www.izberi.rbb.bg, от която могат да се извършат и даренията.

Сред проектите, за които се търсят средства, е предложението да се направи онкологичен скрининг в малки населени места, да се организират ателиета за групова работа с деца и приемни родители, за спешна реставрация на единствения изцяло запазен средновековен замък в България крепостта „Баба Вида“, за социализация на Тракийското светилище на връх Виденица.

На благотворителни жестове разчитат в Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров“ – Кърджали, за да организират групови занимания и творчески работилници за деца и младежи от 7 до 16 години със специални образователни потребности. Доброволчеството може да помогне с дарение за Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ за съхранение на архиви в дигитална форма и създаване на интерактивна читалня за редки книги.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
В България се произвеждат над 120 марки бира, само през 2019 г. новите са 20