IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

24 са новите потвърдени случаи на коронавирус у нас

Увеличава се броят на излекуваните – за изминалото денонощие има 14 души

08:21 | 18.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

24 са новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за денонощие. С това общият им брой достига 2235.

Това съобщи проф. Тодор Картанджиев по време на редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб, който посочи, че малкият брой се дължи и на по-малкия брой направени тестове.

В София е най-големият брой новопотвърдени случаи – 14. Няма нови случаи във Велико Търново и Видин – която е сред силно засегнатите от болестта области в страната. Това, според проф. Кантарджиев означава, че взетите там мерки са успешни.

Децата до 18-годишна възраст са 6% от болните.

При медицинския персонал има двама нови заболели, с което броят им става 242 или 11% от общият брой. Новите случаи са на лекар в Пловдив и санитарен работник в София.

Увеличава се и броят на излекуваните – за изминалото денонощие има 14 души, с което общият им брой достига 612. Проф. Кантарджиев заяви, че се забелязва при някои пациенти, дори прекарали леко болестта, че дълго време след това продължават да отделят вируса.

Още двама души са починали общо за денонощието, с което броят им достига 110. Това са двама мъже на 77 г. и 69 г., които са имали съпътстващи заболявания.

Областите София-град и Софийска област имат най-голям брой потвърдени случаи на коронавирус у нас – 945. След това се нарежда област Плевен с 208 случая, област Видин със 179 случая, област Благоевград със 116 случая и област Ямбол със 102.

Проф. Кантарджиев припомни и предупреждението на европейското подразделение на Световната здравна организация, че са възможни нови взривове и пикове на болестта в някои държави.  

Общо в света заболелите от COVID-19 са 4,7 млн. души, а над 315 са загиналите. Най-много болни има в САЩ – близо 1,5 млн. души, като на второ място е Русия с близо 282 хил. болни, показват данни на университета „Джонс Хопкинс“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още