Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

50% от българите оценяват положително работата на служебния кабинет

80% от анкетираните са съгласни, че не трябва да се допуска у нас масово да влизат автобуси с гласоподаватели, сочи изследване на Галъп

50% от българите оценяват положително работата на служебния кабинет

Графика: "Галъп Интернешънъл"

Около 50% от българите оценяват работата на служебния кабинет като успешна, а 33% я намират за неуспешна. Засега в масовите нагласи служебният кабинет явно успява да удържа положителната си стартова инерция, пише в изследване на „Галъп Интернешънъл“.

Даннте са на база експресен телефонен сондаж в периода 21-22 март, проведен със собствени средства.

80% от българите се съгласяват с твърдението, че не трябва да се допуска в страната масово да влизат автобуси с гласоподаватели. 17% обаче възприемат мнението, че всеки, който живее в Турция и има право да гласува у нас, е добре дошъл. 

Още по темата

Според данните от сондажа малко над 40% от българите са чули за писмото на Ахмед Доган. Сред 55% от запознатите преобладава неодобрение. Около 37% обаче по-скоро одобряват и това показва, че все пак тезите на Доган вече достигат до адресат. Дали и доколко този процес ще се задълбочава, тепърва предстои да се разбере, коментират от Галъп.  

Социологическата агенция е проверила и отношението по темата за двойното гражданство. Резултатите красноречиво показват високи нива на отрицателно отношение, обясняват експертите.

Най-големи са дяловете на хората, които приемат гражданство да се дава на наши сънародници от традиционни български общности зад граница. На другия полюс са бежанците и изселниците. Резултатите са очаквани и показват най-вече степените на търпимост. В българското общество очевидно си проправят път тревожни тенденции на нетолерантност, които заслужават коментар и последващо изследване, посочват още от Галъп.

Източник: „Галъп Интернешънъл“

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
АБСОЛЮТНО НОРМАЛНА РЕАКЦИЯ НА БЪЛГАРИНА. СЛЕД "УПРАВЛЕНИЕТО" НА ББ, Т.Е. СЛЕД МАСОВИЯ ГРАБЕЖ, ВСИЧКО НА ХОРАТА ЩЕ ИЗГЛЕЖДА ПОЛОЖИТЕЛНО, РАЗБИРА СЕ НЕ И НА КРАДЦИТЕ И ЧУЖДИТЕ ***.

Още от Икономика и политика
Горанов: Изтеклите данни от НАП не могат да навредят на гражданите