Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

58% от българите одобряват служебното правителство

Повечето хора са позитивно настроени към санкциите „Магнитски“

58% от българите одобряват служебното правителство

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Първата оценка на българите за служебното правителство е позитивна – 58% казват, че го одобряват, а 33,2% не го одобряват. Това става ясно от данните от телефонен сондаж, проведен от „Галъп Интернешънъл“ между 14 и 16 юни, сред 890 пълнолетни българи*.

Според анкетата отношението към отминалото управление на ГЕРБ е сдържано и по-скоро негативно. Малко над 7,1 смятат, че то е напълно успешно, а 19,8% – по-скоро успешно. 22% не го намират нито успешно, нито неуспешно, 22,8% – по-скоро неуспешно, а 26,9% – напълно неуспешно.

Първите оценки за санкциите по закона „Магнитски“ също като цяло са позитивни. Санкциите се одобряват, макар и да няма особена обществена запознатост, от 49,2%, а 31,6% не одобряват.

Българското общество запазва почти единодушната си оценка срещу компромиси със Северна Македония. 70% са против отстъпки пред Северна Македония, на противоположното мнение са 19,3%. Останалите се колебаят.

*Национална извадка (890 ефективни интервюта) за населението на възраст 18+ години. Изследването е проведено в периода 14-16.06.2021 г. Абсолютната максимална грешка е ±3.2% при 50% дялове. 1% от извадката се равнява на 55 хиляди души.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 3 месеца
Сегашната действителност е последица при прилагания метод за емитиране на левове с неограничени щети. Поради държавната грешка, служебното правителство е с подсигуряван политически провал.Защо служебното правителство е с реално съгласие за запазване на вредната за всеки българин държавна грешка?За устойчив обществен просперитет е необходимо прилагане на метод за емитиране на пари с жизнено важна защита срещу щети.

Още от Икономика и политика
Кацаров: Налагат се допълнителни мерки, но не и пълно затваряне засега