IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

60 нови екоавтобуса ще се движат в София

Те ще превозват пътници основно в северните и западните райони на града

14:58 | 25.07.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

60 нови екологични автобуса ще влязат поетапно в движение в София до 1 август. Те ще се движат основно в северните и западните райони "Нови Искър", "Кремиковци", "Връбница" и "Надежда", съобщи БТА.

Досега там се движеха дизелови автобуси на възраст между 15 и 25 години, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на първите 20 нови газови автобуса.

Така се прави стъпка в борбата срещу замърсяването на въздуха, допълни тя.

Автобусите са климатизирани, имат платформи за достъп на детски колички и хора с увреждания, камери и монитори за информация на пътниците.

Докладът за новите автобуси е одобрен от Столичния общински съвет по предложение на Карлос Контрера, общински съветник от ВМРО. Превозните средства са осигурени по договор с общината от транспортния оператор МТК Груп.

Компанията се задължава да осигури 60 нови автобуса по стандарт Евро 6 за собствена сметка и да поеме превоза в северните райони на София, уточниха от екоминистерството.

На събитието Карлос Контрера коментира, че за година вредните емисии ще се намалят с 1 120 тона след въвеждането на автобусите. Той добави, че това е една от най-сериозните инвестиции в последните години в северните райони на столицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 4
michaelis12
преди 6 години
Чавдар (компания)---------------------------Основана 1924 г.Закрита 1999 г.https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B0%D0%B2%D0%B4%D0%B0%D1%80_(%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F)-----------------------------------------------ей даже комунистите не са били толкоз прости да я закрият, но Демокрацията батко и е еббала майкката .... за да мое са да купуваме на кредит от Измир в Турция .... да раниме Султана който ни стой джамии в къщи, сметай ква логика имат тия наще кухандъли .......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
michaelis12
преди 6 години
да бехте написали поне тактично от къде са ги взели тия автобуси или ви е леко неприятно ... ?!? :)) Нали сме уж, европейска страна що не са произведени у нас, е преди прайхме Чавдар или да са MAN, Mercedes, Iveco, Neoplan ?!? ..... или сме турски Вилает ?!? .... :))BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.S.http://***.bmc.com.tr/kurumsal/hakkimizda/?lang=en+90.232.477 1800 veya +90.232.477 6079Kemalpasa Cad. No: 288P
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още