Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

70 млн. лв. от европарите за околна среда се пренасочват към малкия и среден бизнес

Финансирането ще бъде осигурено от недоговорен или спестен до момента ресурс по оперативната програма „Околна среда 2014 - 2020 г."

70 млн. лв. от европарите за околна среда се пренасочват към малкия и среден бизнес

Снимка: Pixabay

Около 70 млн. лева от Оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020 г." (ОПОС) ще бъдат пренасочени за подкрепа на малкия и среден бизнес във връзка с COVID-19. Това реши кабинетът днес, съобщиха от правителствената информационна служба. Програмата е съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), Кохезионния фонд (КФ) на Европейския съюз и държавния бюджет. 

Още по темата

Посочената сума ще бъде пренасочена към оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 г.", от които 49,5 млн. лв. по линия на ЕФРР и 20,4 млн. лв. по линия на КФ.

По този начин ще се подпомогне процесът по осигуряване на подкрепа за българската икономика по отношение на малкия и среден бизнес, за да се гарантира последващото излизане на предприятията от настоящата криза с минимални сътресения и при възможно най-благоприятни условия, както за работниците, така и за техните работодатели, уточняват от Министерски съвет.

Финансирането от близо 70 млн. лв. ще бъде осигурено от недоговорен или спестен до момента ресурс по оперативната програма.

С одобреното изменение са прехвърлени и финансови средства между приоритетните оси, в резултат на което са актуализирани финансовите таблици и стойностите на индикаторите за резултат и изпълнение, посочват още от правителствената информационна служба. 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
2
 
3
khao до: CGY
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
то като цяло идеята на "анти кризисните" мерки е да се чопне обшрствения ресурс за близки до управляащите, важи за целия свят.... нито на тая, нито на предишната криза имаше ефект от тях. Икономиката се оправи сама.
0
 
2
 
2
CGY
преди 2 месеца
В период на тежка икономическа криза пренасочването на публичен и частен ресурс от инвестиции към харчове е изключително недалновидно решение:
1. Ефектите за икономиката са много по-ограничени и нетрайни.
2. По време на криза инвестиционните стоки поевтиняват, което повишава ефективността на направените инвестиции. По-малкото инвестиции днес, означават по-малко производство и по-ниска конкурентоспособност утре, когато и двете ще са много необходими.

Голяма грешка се прави и в земеделието, където се пренасочва ресурс от ПРСР към мерки за безконтролно и без критерии наливане (обикновено към близки кръгове, триъгълници, многоъгълници и други форми). Това ще изиграе много лоша шега на бранша, когато икономичката един ден започне да се възстановява.
0
 
3
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ако така продължават с това пренасочване на кинти, мисля още доста Ковид вълни ще ни плющят. Тя добре, че малката Грета не се е докопала още до някой вирус, че нещо по погледа й усещам че има желание да ликвидира поне едно 60-70% от земното население.

Още от Икономика и политика
Антиправителствените протести продължават 26-и пореден ден