IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

70 млн. лв. са неизплатените заплати за 2013 г.

Това е един от големите проблеми, заяви социалният министър Хасан Адемов

20:07 | 31.01.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
70 млн. лв. са неизплатените заплати за 2013 г.

70 милиона са неизплатените заплати за 2013-та. Между 60 и 80 милиона лева са средно задълженията, които бизнесът има към работници и служители и това е един от големите проблеми. Това съобщи в Пазарджик социалният министър Хасан Адемов, цитиран от Dnes.bg.

Задълженията за 2013 година се изчисляват на 70 милиона лева. Министърът обяви, че правителството търси решение и на проблеми със забавените заплати на работници. 

"Има различни предложения за промени в Кодекса на труда, но въпроса не може да се реши само с едно предложение или магическа пръчка, но при всички положения трябва да има гаранции", подчерта Адемов.

Работодателите са задължени да плащат поне 60% от брутното трудово възнаграждение и не по-малко от минималната работна заплата на работника всеки месец.

В момента държавата преговаря с Европейския съюз за отпускането на средства, които ще подпомогнат близо 1 милион от най-бедните чрез храни и обувки.

Още български новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още