IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 ДКЦ-та в София отварят "зелени коридори"

В "Пирогов" "зеленият коридор" продължава без почивен ден

16:27 | 12.05.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

От понеделник, 17 май, в София се разкриват "зелени коридори" в осем общински диагностично-консултативни центъра (ДКЦ), съобщиха от пресцентъра на Столична община.

"Зелените коридори" осигуряват достъп до ваксини срещу Covid-19 за желаещите, като целта е да се ускори процесът на ваксинация.

За последното денонощие в България са поставени 35 748 дози ваксини, с което общият им брой надхвърля 999 хил., сочи справка в Единния информационен портал.

"Зелените коридори" ще работят на територията на 8. ДКЦ в ж.к. „Надежда“, 11. ДКЦ на ул. „Цар Симеон“, 12. ДКЦ в ж.к. „Люлин“, 13. ДКЦ на ул. „Димитър  Хаджикоцев“, 17. ДКЦ на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви, 18. ДКЦ на ул. „Емануил Васкидович“, 20. ДКЦ на бул. „Ген. Ст. Тошев“ и 24. ДКЦ в ж.к. „Надежда“.

Работното време на всеки ДКЦ може да проверите тук.

В "Пирогов" "зеленият коридор" продължава без почивен ден, съобщиха от болницата.

"Пирогов" разполага с количества от препаратите на Pfizer/BioNTech, Moderna и Oxford/AstraZeneca.

За "зелен коридор" са обособени ваксинационните зони във фургона пред главния вход на „Пирогов” и Медицински център "Н.И.Пирогов".

Ваксинационният пункт в Директората ще очаква всички, които имат записани часове за първа и втора доза в електронната система на Министерството на здравеопазването.

Над 11 хил. души са се имунизирали в “Пирогов” по Великден и Гергьовден. 70% от тях са се възползвали от “зелените коридори” и са си поставили първа ваксина по свой избор. По-голямата част са избрали Pfizer/BioNTech.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още