IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

80 млн. лева е инвестицията в новия терминал на летище Бургас

Сградата е съобразена с изискванията, свързани с присъединяването на България към шенгенското пространство

15:56 | 04.12.13 г. 1
80 млн. лева е инвестицията в новия терминал на летище Бургас

По 2500 пътници на час може да обслужва новият терминал на летището в Бургас, който беше открит днес, в присъствието на зам.-министъра на транспорта Георги Тодоров, съобщиха от транспортното министерство.

На площ от 20 хил. кв. м работят 31 гишета за обслужване, които могат да обработват документите на 1250 пристигащи и също толкова заминаващи пътници.

Инвестицията в проектирането и изграждането на терминала от страна на концесионера "Фрапорт" е на стойност 80 млн. лв.

По думите на зам.-министърТодоров това е най-голямата инвестиция, правена на бургаското летище през последните десетилетия. Той допълни, че това е отличен пример за успешно публично-частно партньорство, благодарение на което Бургас вече има модерно летище, което ще спомогне за развитието на туризма и икономиката в региона и България.

Сградата е съобразена с изискванията, свързани с присъединяването на България към шенгенското пространство, разполага с модерна линия за управление на системите за обслужване на пътници и багаж и интегрирани системи за електронно измерване и регулиране на процесите.

„Министерството на транспорта ще продължи да полага необходимите усилия за привличането на частни инвеститори за развитието на транспортни обекти от национално значение“, допълни Тодоров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 12 rate down comment 0
vezna
преди 10 години
Огромна инвестиция за Бургас и като цяло за България. Честито на всички и да си пожелаем много туристи, които да останат доволни и да се връщат отново.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още