Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Адвокат: Трябва промяна в сроковете за плащането на осигуровки

Бизнесът има нужда и от други мерки освен отсрочване плащането на данъци, посочи Валентин Савов, председател на ИФА България, официален клон на IFA

Законопроектът за извънредното положение можеше да предостави повече мерки, които да облекчат бизнеса, както направиха някои държави в Европейския съюз. Отсрочването на плащането на данъци е приемливо и полезно, но можеха да се взимат и други мерки. Това мнение изказа в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Валентин Савов, председател на ИФА България, официален клон на Международната Фискална Асоциация (IFA).

Още по темата

Той даде за пример Дания, където се спира плащането на ДДС за определен период, като същото прави и Франция, а Кипър намалява ставките за ДДС до края на май, включително и на данъка за туризма.

„ДДС е едно от основните пера в бюджета, но е важно да се опази бизнесът в тези 1-2 месеца, когато се работи в намалени обеми и приходи“, посочи Валентин Савов.

По думите му „за радост на всички е било оттеглено предложението авансовите вноски да се определят на база предходна година“.

Авансовият данък в крайна сметка ще се изчислява на база на прогнозата за печалбата за 2020 г., като това вече ще е облекчение за бизнеса“, смята адвокатът.

Според него обаче бизнесът има нужда и от промяна в сроковете за плащането на социални и здравни осигуровки.

Още по темата за промените, които настъпват за бизнеса в резултат на Закона за извънредното положение, очаквайте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Болниците - относително готови за пандемията