IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията по храните започва акции в зимните курорти около 3 март

За продукти с изтекъл срок ще бъдат проверявани ресторантите и хотелските бази

15:10 | 28.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Агенцията по храните започва акции в зимните курорти около 3 март

Засилени проверки на хранителните стоки по време на започващите празници за отбелязването на Националния празник 3 март е разпоредил министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Проверките ще бъдат извършвани от регионалните служби на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) на територията на цялата страна, с акцент върху местата, където се намират зимните ни курорти и където се очаква по-голям поток от туристи.

Ще бъдат проверявани ресторанти и други заведения за обществено хранене, в това число и хотелски бази, съобщиха от земеделското министерство.

Проверки в магазинната мрежа и складовете на доставчиците се извършват постоянно, но предвид по-голямото очаквано потребление през почивните дни, ще бъде увеличен интензитетът им.

Много търговци правят опити да пласират именно в такива празнични дни некачествени или негодни за консумация стоки с изтекъл срок, което налага по-масови проверки, поясняват от БАБХ. В агенцията вече били подадени множество сигнали за нарушения на хигиенни и санитарни норми.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още