IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията по лекарствата е с нов директор

Асена Стоименова става съветник на здравния министър по лекарствената политика

16:57 | 15.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) е с нов изпълнителен директор от 17 август 2018 г. Постът заема Богдан Кирилов, който от ноември 2017 г. до момента е заместник-изпълнителен директор на агенцията.

Проф. Асена Стоименова напуска поста по лични причини, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Богдан Кирилов е член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, а през 2016/2017 г. е бил член и на Централна комисия по Eтика към Български фармацевтичен съюз.

Магистър-фармацевт Богдан Кирилов е завършил „Фармация“ във Фармацевтичен факултет, Медицински университет - София. Придобива и специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ във Факултет по обществено здраве, Медицински университет - София.

Проф. Асена Стоименова ще бъде съветник на министъра на здравеопазването в областта на лекарствената политика. Тя остава член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, член на CHMP (Комитет за лекарствените продукти в хуманната медицина), както и програмен координатор за СЗО в областта на достъпа до лекарства и реимбурсиране на лекарствените продукти.

Асена Стоименова пое ръководния пост през 2014 година с подкрепата на цялото съсловие. В последните месеци обаче бе критикувана заради реакцията на агенцията по казуса с валсартана. Преди това имаше съдебен спор с бившия здравен министър Илко Семерджиев.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още