IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията по вписванията ще приема с удължено работно време финансови отчети

Промяната важи от 23 юни до края на месеца

16:33 | 22.06.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Агенцията по вписванията ще работи с удължено работно време от 23 юни до края на месеца. На 30 юни изтича 6-месечният срок, в който собствениците на фирми са длъжни по закон да подадат годишните си финансови отчети.

Така работното време на Агенцията за периода се удължава и ще е от 8.30 до 18 ч., информира Министерството на правосъдието. 

Според съобщението това се прави след проверка на правосъдното министерство за работата на агенцията заради опашките. Проверката установила, че всички служители са на работните си места и отпуските им са спрени до края на месеца.

Голямото струпване на хора, според проверяващите, се дължи на факта, че повечето граждани чакат до крайния срок да останат една-две седмици. В сравнение с миналата година опашките били редуцирани поради възможността повечето фирми да подават отчетите си онлайн, твърди министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
zap
преди 6 години
Те затова чакат последния момент - защото знаят, че ще се удължи работното време. Така явлението се "самоподдържа". Да ползват интернет - по-бързо и евтино е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още