IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията по заетостта одобри 573 кандидати за работа в Израел

Окончателният подбор на българските работници ще бъде направен от израелските власти

10:54 | 12.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Агенцията по заетостта одобри 573 кандидати за работа в Израел

Агенцията по заетостта е одобрила 573 кандидати за работа в Израел след третото набиране на работници по Спогодбата за посредничество и временна заетост на граждани на двете държави, съобщиха от социалното министерство.

Това стана ясно по време на работната среща между министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и министъра на вътрешните работи на Израел Ели Ишай, която е част от съвместното заседание на правителствата на двете държави, проведено в Тел Авив. 

Предстои Службата по въпросите на населението и имиграцията към Министерството на вътрешните работи на Израел да извърши окончателен подбор сред кандидатите. Едва тогава част от тях ще преминат към следващ етап на одобрение в България.

Ангажиментът на българската страна е да изпрати автобиографиите на одобрените кандидати на израелските власти, а те да направят крайния подбор, поясниха за Investor.bg от ведомството. Одобрените кандидати за работа ще бъдат подложени на практически изпити в България, което е нов етап в избора на кадрите.

Планираното заминаване на утвърдените работници от тази група е през октомври. А междувременно агенцията по заетостта продължава набирането на кандидати.

От агенцията отчитат нарастване на интереса на български строителни работници за работа в Израел. По спогодбата могат да бъдат наети 3500 души. Към момента започналите работа са 88 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още