IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актуални ли са цените на акциите?

Евтиният дълг, който ни залива, показва, че най-лесното нещо е да емитираш дълг, не е нужно да произвеждаш, твърди експерт

12:35 | 22.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Големият въпрос в момента е до колко цените на акциите са актуални и до колко са манипулирани, заяви Георги Христов, инвестиционен консултант и портфолио мениджър в Първа инвестиционна банка, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.
„Сривът го очакваха много хора – вирусът беше само повод. Сривът на пазара беше предвидим заради натрупването на дисбаланси в последните 10 години“, каза още той.

Георги Христов коментира натиска на централните банки, които излизват ликвидност чрез евтини кредити.
„Евтиният дълг, който ни залива, показва, че най-лесното нещо е да емитираш дълг, не е нужно да произвеждаш. Можеш да си седиш на дивана и да емитираш дълг“. 

„Потенциал за ръст има при ценните метали. Злато и сребро поддържат едно ниво, което е достатъчно добро за един дълъг период. Останалото е въпрос на личен избор“, каза още инвестиционният консултант и портфолио мениджър в Първа инвестиционна банка.

В рамките на предаването водещият Бисер Варчев представя стратегия, която ежедневно използва за подбор на правилните акции за покупка и търговия.

Цялото предаване гледайте във видеото.

Вижте целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още