IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Албена Симеонова: Увеличението на осигурителния праг за фермерите е прекалено

Средствата на ОСП трябва да отидат при производителите, които съхраняват околната среда, подпомагат биоразнообразието и произвеждат здравословни храни

21:33 | 22.11.19 г. 4
<p>
	<em>Снимка: МЗХГ</em></p>

Снимка: МЗХГ

Предложението за увеличаване на минималния осигурителен праг за земеделските стопани е прекалено. Така дребните земеделски производители у нас ще фалират във всеки случай, ще минат в сивия сектор или просто ще се откажат. Това прогнозира Албена Симеонова, председател на Българска асоциация Биопродукти, в интервю за Bloomberg TV Bulgaria, излъчено в предаването „В развитие“.

„Минималният осигурителен праг за земеделските стопани у нас трябва да остане на настоящото ниво, за да се запазят малките фермери в селата и в България“, смята тя.

Симеонова коментира и останалите предизвикателства за малките производители. Сред тях тя изтъкна тези, свързани с екологията и климатичните промени.

„ЕК трябва много сериозно да помисли за бъдещето на новата Обща селскостопанска политика в тази насока. Средствата трябва да отидат при производителите, които съхраняват околната среда, подпомагат биоразнообразието и произвеждат здравословни храни“, съветва председателят на Българската асоциация Биопродукти.

По думите на Симеонова въвеждането на таван на плащанията е необходима мярка, с която ще се насърчат малките и средните фермери.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 4 години
медицинските им права са като на тези, осигуряващи се на 3000 лв.---нима тези дето взимат над 3000 имат по 5 чифта уши и повече органи от тези на 500лв ? ... да е за пенсия, да се съглася, но защо здравната вноска трябва да е прогресивна ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 3
Бидонойл
преди 4 години
Изобщо не трябва да има осигурителни прагове. Това са останки от времето, когато данъчната администрация не успяваше да си събере задълженията. А днес тя е една от най-мощните власти в държавата с почти неограничени права. Как иначе си позволява да приема наредби, които съсипват половината бизнес в България?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 4
Solar Power
преди 4 години
В шерната система е така кофти
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 7
penman
преди 4 години
Въобще не е прекалено, защото тези хитреци един ден ще вземат пенсии за сметка на нормално внасящите осигуровки, а и медицинските им права са като на тези, осигуряващи се на 3000 лв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още