Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Американската AtScale влага в София до 25 млн. долара за 2 години

Компанията създава инженерно звено у нас, в което екипите ще имат възможност да работят независимо по собствени продукти от началото до завършването им

Американската AtScale влага в София до 25 млн. долара за 2 години

Матю Бърд и Скот Хаузър в студиото на Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria.

Американската компания AtScale, която в началото на годината обяви, че планира европейската ѝ експанзия да започне от България, и че e привлякла инвестиции за 50 млн. долара в последния кръг от преговори за финансиране, водени от Morgan Stanley, ще инвестира между 20 и 25 млн. долара в своя нов офис в България. Това разказаха Матю Бърд, основател на UpScale, и Скот Хаузър, продуктов директор на AtScale, в предаването “UpDate” на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Елена Кирилова.

Още по темата

Гостите посочиха, че амбицията на компанията е в следващата година екипът ѝ у нас да достигне до 40-50 служители. „Мисля, че това е добър брой за начало. Агресивен ход е, но смятам, че е постижимо“, каза Матю Бърд.

„В следващите 24 месеца планираме да инвестираме между 20 и 25 млн. долара тук, на местния пазар, съответно за разрастване на офиса, назначаване на около 50 души, а ако мислим по-агресивно, още 100 души тук. Така че ще продължим да инвестираме и да изграждаме по-силно присъствие тук от това, което имаме днес“, поясни и Скот Хаузър.

Според него набирането на кадри е предизвикателство навсякъде, като най-вече то се изразява в намирането на хора, които да споделят културата на дружеството.

„Вече имаме отворен офис в България, както и няколко служители. Компанията ще продължи да инвестира в страната, за да създаде всички необходими условия за осигуряването на поддръжка на офисите в Бостън и клиентите в световен мащаб”. 

Според Бърд за момента непреодолими предизвикателства няма.

„Образователната система и фокусът върху това как да се създават по-добри кариерни възможности и по-голяма мобилност на гражданите ще движат напред технологиите в този регион... Инвестиции като тази на AtScale ще помогнат в тази насока, защото Силициевата долина стана това, което е, не само заради талантите там, а и заради капиталовите инвестиции”.

Гостите обявиха планове за създаването на инженерно звено у нас, в което екипите да имат възможност да работят независимо по собствени продукти от началото до завършването им.

Други европейски страни, към които компанията се е насочила, са Франция и Великобритания, а на по-късен етап AtScale планира и разрастване в Азия.

Вижте повече във видео материала.

гледано: 4634   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Борисов: Очакваме още по-силно икономическо сътрудничество с Германия