Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Андрей Новаков: Европа посрещна кризата малко лениво

Оптимист съм за пакет „Мобилност“, каза евродепутатът

Андрей Новаков: Европа посрещна кризата малко лениво

Снимка: Pixabay

Европа посрещна кризата малко лениво. Такова нещо в историята на ЕС не се беше случвало и нямаше разписана процедура, която да се използва. Това заяви в ефира на БНТ евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

Той все пак посочи, че към днешния момент Европа е проявила гъвкавост и макар да не е отпуснала свежи пари за държавите, е направила така, че всички средства, които са налични по европейските фондове, да могат да бъдат ползвани по преценка на съответните страни. 

Още по темата

„Имаше реакция, но тя беше малко закъсняла, когато имаше реакция обаче от ЕС, тя не беше обяснена. Сякаш няма химия вече между ЕС и гражданите. След като тази зараза отмине, трябва да си направим добре изводите. Да рестартираме този Съюз на разбираем за хората език, така че да не се губим повече в превода и когато се взимат такива мерки, те да бъдат обяснявани, защото хората остават с впечатлението, че ЕС не прави нищо, а това не е така“, посочи Новаков.

Той припомни, че днес се очаква Европейският парламент да гласува 100% от европейското финансиране да се отпуска без да се търси съфинансиране от общините или държавите, а свободният ресурс се очаква да отиде пак за борба с коронавируса,

„Знам, че има болен колега евродепутат, надявам се да се оправи. В тази връзка не мога да не направя паралел-само завчера в Белгия са починали 303 души. Така че случващото се в нашата страна е оптимистично. Мерките, които са взети, дават резултат”, коментира Новаков мерките в България.

На въпрос за пакета „Мобилност“ евродепутатът обясни, че е „умерен оптимист“.  Знаете обаче, че пакетът трябваше да е приет още през 2017 г., а виждате, че четвърта година това не се случва“, добави той. 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Уж са взети крути мерки,а от вчера до днес над 40 нови случаи.....,хората не са изпълнителни или вируса витае там някъде във въздуха.....

Още от Икономика и политика
Здравният министър: Лъжа е, че областни градове ще бъдат затваряни с КПП-та