IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова е против пълното премахване на преместваеми обекти от плажовете

Идеята е да се уеднакви архитектурната визия на преместваемите обекти, поясни министърът на туризма

13:41 | 31.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министърът на туризма Николина Ангелкова е против цялостното премахване на преместваемите обекти от плажовете. Това каза в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БТА.

Тя коментира настояването на работодателски организации да не се пристъпва към пълно премахване на преместваемите обекти от плажовете.

Ангелкова обясни, че в законопроекта на министерството няма такива предложения и уточни, че в хода на междуведомственото съгласуване е получено такова.

По думите на министъра предложението със сигурност трябва да бъде дискутирано, защото това е една изключително крайна мярка, която Ангелкова не подкрепя. 

Тя каза, че предстои да се организира дискусия, за да може Министерството на туризма да даде платформата, върху която да се обсъдят всички постъпили становища по време на общественото обсъждане.

Министърът обясни, че предложението в законопроекта е да се уеднакви архитектурната визия на преместваемите обекти, т.е. да се създаде много добър облик, както е в курортите в Испания, Франция, Португалия.

"Смятам, че това е правилният начин, отколкото да има драстично премахване на всички преместваеми обекти", заяви министърът.

Против премахването на преместваемите обекти от плажовете се обявиха две работодателски организации - АИКБ и КРИБ, с мотив, че подобен ход ще създаде неоправдан икономически риск в няколко направления - предлагане на плажа на нерегламентирани храни от фирми и физически лица от сивия сектор, както и вероятност туристите да внасят и консумират на плажа храни и напитки, закупени другаде, ако нямат включено изхранване в туристическия пакет.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още