IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова: С над 10% повече са приходите от туризъм към края на юли

Четири концесии на плажове ще бъдат прекратени, две от които заради системни нарушения

10:52 | 21.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Приходите от туризъм от началото на годината до края на юли са над 3,78 млрд. лева, което представлява ръст от 10,7 на сто. Само за юни и юли приходите са над 2,27 млрд. лева. Регистрираме устойчив ръст на туризма, очакванията са за годишен ръст от 7-10 на сто. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по bTV в равносметка на летния сезон.

Предстои прекратяването на общо четири договора за концесии на плажове, посочи министърът. Два договора ще бъдат спрени заради системни нарушения. Става дума за плажовете „Созопол централен” и „Слънчев ден”. Тя уточни, че при тези наематели е имало нарушения в стопанисването на плажа и не са плащали концесионната вноска.

Други два договора ще бъдат прекратени по взаимно съгласие – там новите наематели са се убедили, че няма да могат да управляват плажа както искат. Това са "Обзор и "Лозенец”, където имаше нерегламентирано застрояване, допълни тя.

По повод конфликтите между концесионера и плажуващите на плаж „Делфин” Ангелкова заяви, че не бива да има разделение.

На събралите се пред ведомството днес протестиращи тя каза, че плажът може да бъде обособен със специфичен статут при законови изменения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още