IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Апелативната спецпрокуратура проверява спряната преписка срещу Боил Банов

Проверката е заради жалби от Григор Здравков и БСП от 21 и 25 април

12:18 | 03.05.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Апелативната спецпрокуратурана проверява спряната преписка по сигнали срещу министъра на културата Боил Банов, информираха от пресцентъра на обвинението. Тя е изискана, за да бъде осъществен инстанционен контрол върху постановения прокурорски акт от 11 април, с който се прекратява досъдебното производство поради липса на данни за извършено престъпление. 

Проверката е заради жалби от Григор Здравков и БСП от 21 и 25 април.

От прокуратурата посочват още, че към жалбата на БСП е приложен и запечатан плик, с посочване на съдържанието - мобилен телефон и разпечатка на запис от него, с констативен протокол от нотариус за идентичност между съдържанието на записа в телефона и разпечатката на хартия. 

До настоящия момент в хода на проверката никое от лицата, от които са снемани обяснения (включително и народният представител Елена Йончева, като подател на сигнала) не споменава за съществуването на въпросния мобилен телефон, допълват от държавното обвинение.

В обясненията си Йончева твърди, че на 11 април намерила в своята пощенска кутия в Народното събрание оптичен носител (диск), с неизвестен подател. След като презаписала файла от диска на флаш памет, унищожила диска, а флаш паметта със записания разговор предоставила на Специализираната прокуратура, се казва още в съобщението на прокуратурата по казуса.

Припомняме, че специализираната прокуратура прекрати проверката по така наречения случай „Ало, Банов съм". От спецобвинението уточняват, че след анализ на събраното в рамките на проверката, не са открити данни за извършено престъпление от страна на министъра на културата Боил Банов при възлагане и изпълнение на обществена поръчка за строителство на втори и трети етап на „Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“– известен като Ларгото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
serafima
преди 4 години
Нали знаете, че при тази прокуратура и като цяло съдебна система, нищо срещу откровените "Ало, Ваньо", "Ало Банов", ти си го избра (Цацаров) и т.н. няма да се случи? Малко фолклор относно "красноречието" на сегашния съд: Йончева с обвинение, Иванчева с обвинение ! Московски уби дете - невинен , Горанов - невинен , Цветанов ни донесе ШЕСТ присъди от ЕС , Борисов ни донесе ДВЕ присъди от ЕС , Интерпол СВАЛИ бюлетина поискан от наш съд срещу две лица за КТБ ..... Храня някаква надежда за Кьовеши, още повече, че тя знае "мурафетите" по нашите географски ширини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още