IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АПИ дава 7,3 млн. лв. за ремонт на второкласни пътища в област Велико Търново

Ремонтните дейности ще се извършват без спиране на движението

16:44 | 18.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

7,3 млн. лв. от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) ще бъдат вложени в подобряване на състоянието на второкласните пътища в област Велико Търново, съобщават от пресцентъра на пътното ведомство.

Средствата ще бъдат използвани за ремонта на над 8 км от второкласния път II-52 Свищов – Никопол в участъка между Ценово - Вардим – Свищов. От утре започват и строителните работи за обновяването на над 6 км от път II-53 Поликраище – Горна Оряховица, който е единствената връзка между Великотърновска и Сливенска област, както и към прохода „Вратник“ и Южна България.

Ремонтните дейности ще се изпълняват от пътноподдържащото дружество, с което АПИ има договор за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в областта. Предвидено е полагане на нова асфалтова настилка, възстановяване на отводняването, ремонт на водостоците, подмяна на мантинелите, нови пътни знаци и маркировка.

При благоприятни климатични условия се очаква ремонтно-възстановителните работи на отсечката Ценово - Вардим - Свищов да приключат до края на юли, а на Поликраище - Горна Оряховица - в края на септември т. г.

Ремонтните дейности ще се извършват без спиране на движението. Трафикът ще се пропуска в една лента, двупосочно със светофарна уредба и сигналисти. От пътното ведомство призовават шофьорите да карат с повишено внимание, съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още