IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АПИ: Всички пътища са проходими към момента, затворени пътища няма

Десетки камиони са блокирани преди граничния пункт „Кулата“, след като вчера Гърция въведе забрана за преминаване на автомобили над 3,5 тона

11:06 | 14.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Ryder/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Ryder/Bloomberg

В момента всички пътища са проходими при зимни условия, затворени пътища няма, заяви по време на пресконференция относно актуалната пътна обстановка инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

„Цяла нощ всички машини от пътноподдържащите фирми са били на терен. Имаше частично затваряне на определени участъци за снегопочистване“, уточни Досев, цитиран от БНР. 

Няма ограничение за движението по трите магистрали "Струма", "Марица" и "Европа", като подобно е положението и на автомагистрали "Тракия" и "Хемус", където всички превозни средства се пропускат.

Към момента граничният пункт при Гоце Делчев остава затворен за леко- и тежкотоварни автомобили, а този при "Кулата" е затворен за моторни превозни средства над 3,5 тона.

От АПИ отправиха призив към водачите на тежкотоварни автомобили, които възнамеряват да пътуват към Гърция да отложат пътуванията си до отваряне на граничния пункт, за да не се налага да изчакват в аварийните ленти и в снега.

Десетки камиони са блокирани преди граничния пункт „Кулата“, след като вчера Гърция въведе забрана за преминаване на автомобили над 3,5 тона. Повечето превозвачи са от чужбина и са пренощували в кабините  на камионите, съобщават от БНР.

Дежурните екипи от „Гранична полиция“ съобщават, че и в двете посоки  няма движение  на никакви коли. Затворен за всички автомобили е и граничният пункт „Илинден-Ексохи“.

От АПИ допълват, че всички проходи са проходими, като агенцията възнамерява да въведе ограничения на тежкотоварни автомобили през "Хаинбоаз".

В момента работят над 900 снегопочистващи машини. До следодебните часове, когато се очаква да спре снега, мобилизацията ще е пълна, каза още Досев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още