IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АПСК удължава срока за офертата за ВМЗ-Сопот

Новият срок е до 15:00 ч. на 14 януари, съобщиха от агенцията по приватизация

16:21 | 11.01.13 г.
АПСК удължава срока за офертата за ВМЗ-Сопот

От Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) удължават срока за подаване на обвързваща оферта за продажбата на ВМЗ-Сопот до понеделник - 14 януари в 15:00 ч. Това заявиха пред Investor.bg от приватизационното ведомство.

Единственият кандидат за ВМЗ "Емко" ЕООД не е подал окончателна оферта за закупуване на оръжейното предприятие до 15.00 часа днес, когато беше крайният срок поет поет като ангажимент от кандидат-приватизатора.

По-рано днес собственикът на "Емко" Емилиян Гебрев се опита да договори нови условия със синдикатите, които предвиждат да се съкрати близо 70% от персонала в оръжейното предприятие. Синдикатите се обявиха категорично против масовите съкращения.

От агенцията коментират пред Investor.bg, че правят всичко възможно сделка да бъде осъщесътвена. Това е и причината да удължат срока за подаване на оферта с още няколко дни до понеделник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още