Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Арх. Павел Янев: Трябва да преоформим отворените пространства в офиса

Умните сгради все повече ще навлизат в строителството, прогнозира основателят на архитектурно студио ALL in STUDIO

Комуникационните точки в офис пространствата ще претърпят промяна. Тези отворени пространства занапред няма да са толкова актуални. Според много изследвания и анализи напоследък продуктивността на служителя е по-ниска в "open space", отколкото в по-малки тиймове. Това мнение изрази арх. Павел Янев, основател на архитектурно студио ALL in STUDIO, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.
Още по темата

Архитектът прави коментара си след като спечели престижната европейска награда за „Най-добър интериорен дизайн на частна резиденция“ в рамките на The European property awards 2019-2020.

"Проектът ни е интересен с факта, че клиентът ни имаше пълно доверие. Доста е контрастен на фона на това, което се вижда на пазара. При голям обем успяхме да постигнем и пълна реализация на детайлите", разкри Павел Янев.

В анализ на дизайна на българските жилища архитектът посочи, че в условията на нашия бит липсва достатъчно квадратура за дрешници, например и уточни, че сградите след 90-те години се проектират на кутиен принцип.

Още по темата

"Въпросът не е в квадратурата на пространството, а в правилното му подреждане, защото се виждат и голями квадратури с нулева функционалност", поясни той.

Павел Янев прогнозира, че умните сгради все повече ще навлизат в строителството. За пример даде проекта за частната резиденция, с която е спечелил наградата за най-добър интериорен дизайн.

Архитектът потвърди, че бумът на аутсорсинг индустрията в България създава допълнителна работа за архитектите.

Какви са тенденциите в архитектурата ще разберете, ако гледате целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Изграждат отново барикадите при Софийския университет