IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арх. Павел Янев: Трябва да преоформим отворените пространства в офиса

Умните сгради все повече ще навлизат в строителството, прогнозира основателят на архитектурно студио ALL in STUDIO

14:13 | 31.10.19 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Europroperty</em></p>

Снимка: Europroperty

Архитектът прави коментара си след като спечели престижната европейска награда за „Най-добър интериорен дизайн на частна резиденция“ в рамките на The European property awards 2019-2020.

"Проектът ни е интересен с факта, че клиентът ни имаше пълно доверие. Доста е контрастен на фона на това, което се вижда на пазара. При голям обем успяхме да постигнем и пълна реализация на детайлите", разкри Павел Янев.

В анализ на дизайна на българските жилища архитектът посочи, че в условията на нашия бит липсва достатъчно квадратура за дрешници, например и уточни, че сградите след 90-те години се проектират на кутиен принцип.

"Въпросът не е в квадратурата на пространството, а в правилното му подреждане, защото се виждат и голями квадратури с нулева функционалност", поясни той.

Павел Янев прогнозира, че умните сгради все повече ще навлизат в строителството. За пример даде проекта за частната резиденция, с която е спечелил наградата за най-добър интериорен дизайн.

Архитектът потвърди, че бумът на аутсорсинг индустрията в България създава допълнителна работа за архитектите.

Какви са тенденциите в архитектурата ще разберете, ако гледате целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още