IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Археолози ще наблюдават разширението на Софийския околовръстен път

АПИ откри тръжна процедура за изпълнител за теренно проучване при строителството на връзката от АМ "Тракия" до ж. к. "Младост"

12:31 | 19.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив АПИ</em></p>

Снимка: Архив АПИ

Агенция "Пътна инфраструктура" откри тръжна процедура за избор на изпълнител за извършване на археологическо наблюдение при строителството на Софийския околовръстен път (СОП) в участъка от п. в. "Цариградско шосе" до п. в. "Младост" (км 35+260 до км 41+340), съобщиха от пътната агенция.

Според Закона за културното наследство археологическото наблюдение е теренно проучване за установяване на наличието на археологически структури на дадено място. То се извършва по време на строителните дейности, за да не се допусне да бъдат унищожени или застрашени неизвестни археологически обекти.

Срокът за подаване на офертите е до 19 септември, а стойността на обществената поръчка е 10 хил. лева без ДДС.

Шесткилометровата отсечка, чието изграждане предстои да започне в кратък срок, ще бъде с две платна с по три ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, две локални платна и тротоари.

Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в района ще се осъществява чрез четири пътни възела - п. в. "Стар Лозенски път", п. в. "Патриарх Герман", п. в. "Самоковско шосе", п. в. "Младост".

Ще бъдат изградени три пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална. Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и др.

С реализацията на проекта ще се улесни движението на транзитния трафик и връзката между автомагистралите "Струма" и "Тракия".

Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 119 млн. лева без ДДС. Изпълнител е "ГБС - Инфраструктурно строителство" АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още