Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Археолози ще наблюдават разширението на Софийския околовръстен път

АПИ откри тръжна процедура за изпълнител за теренно проучване при строителството на връзката от АМ "Тракия" до ж. к. "Младост"

Археолози ще наблюдават разширението на Софийския околовръстен път

Снимка: Архив АПИ

Агенция "Пътна инфраструктура" откри тръжна процедура за избор на изпълнител за извършване на археологическо наблюдение при строителството на Софийския околовръстен път (СОП) в участъка от п. в. "Цариградско шосе" до п. в. "Младост" (км 35+260 до км 41+340), съобщиха от пътната агенция.

Още по темата

Според Закона за културното наследство археологическото наблюдение е теренно проучване за установяване на наличието на археологически структури на дадено място. То се извършва по време на строителните дейности, за да не се допусне да бъдат унищожени или застрашени неизвестни археологически обекти.

Срокът за подаване на офертите е до 19 септември, а стойността на обществената поръчка е 10 хил. лева без ДДС.

Шесткилометровата отсечка, чието изграждане предстои да започне в кратък срок, ще бъде с две платна с по три ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, две локални платна и тротоари.

Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в района ще се осъществява чрез четири пътни възела - п. в. "Стар Лозенски път", п. в. "Патриарх Герман", п. в. "Самоковско шосе", п. в. "Младост".

Ще бъдат изградени три пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална. Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и др.

С реализацията на проекта ще се улесни движението на транзитния трафик и връзката между автомагистралите "Струма" и "Тракия".

Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 119 млн. лева без ДДС. Изпълнител е "ГБС - Инфраструктурно строителство" АД.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
КНСБ е против произволно преизчисляване на пенсиите