IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Борисов: Престъпление е да няма втори лифт в Банско

Надявам се курортите ни да отговорят на огромния наплив на руски и израелски туристи, каза премиерът след завръщането си от Израел

21:44 | 25.02.16 г. 10
Автор - снимка
Създател
Б. Борисов: Престъпление е да няма втори лифт в Банско

Аз съм изключително "за" построяването на втори лифт на Банско, считам че е престъпление да го няма, коментира премиерът Бойко Борисов при завръщането си от двудневно посещение в Израел, пише БТА.

Той беше категоричен, че правителството полага усилия за опазване на околната среда и даде пример с  различни проекти , като например тунели, опазващи дивите животни при преминаване на големи пътни артерии, както и забавяне на строителството на магистрала "Хемус" свързано с щъркелово гнездо.

"В същото време личните взаимоотношения между собствениците в Банско и представителите на екоорганизациите създават шум в обществото", поясни още премиерът. Според него обаче договорът за концесията на зоната е от 2001 година и "явно има нещо, което смущава министерствата, за да не подпишат новия договор". 

Има безпокойство за някои други части на курорта сред екоорганизациите. По тази причина и кабинетът е предложил на еколозите да направят публичен дебат по темата и "ако трябва концесията да се преразгледа".

"Не мога да допусна да се мисли, че на някой олигарх се дава нещо даром от държавата", каза Борисов.

В новия туристически сезон очакваме много повече руски и израелски туристи, коментира още българският премиер и допълни: "Надявам се нашите курорти да могат да отговорят на огромния наплив на руски и израелски туристи".

От неговите думи стана ясно още, че по време на визитата в Израел са били решени много неща в сферата на енергетиката, сигурността и мерките срещу тероризма.

Борисов направи коментар и по отношение на публикувания по-рано днес секторен анализ на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за пазара на горива, припомняйки, че правителството е сезирало институцията за подозрения за нарушения на пазара.

"Сега започват обстойни проверки на веригите бензиностанции, защото те са на публични големи компании. Надали някой е вярвал, че това ще се случи, но е факт",  допълни премиерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 3 rate down comment 1
marto76
преди 8 години
"...Най-много някой грък да дойде. Банско не е, никога не е било и никога няма да бъде ски курорт от европейска величина..." - не си прав! Банско вече е на европейската карта за ски дестинации! Доказателство за това е, че от 2012 до днес - именно Банско бе домакин на не една, а цели 2 Световни купи по ски, което си е все едно България да бъде избрана за домакин на Световно първенство по футбол!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 1
comet
преди 8 години
Отново целта е печелене на гърба на народа! Мутробизнесмени, вие приватизирахте, ограбвахте, сега нови ЗАЕМИ на гърба на народа (за нови лифтове и магистрали да вдигат цените на построените ваши и на западните ви партньори тухлено-бетонни инвестиции), и все еколози или неразбиращи от бизнес са ви виновни! Искате да изсмучете и каквото е останало за да го изгуляете и дадете на децата си в чужбина, но рано или късно всички вие (барабар с децата ви) нещастни мутробизнесмени ще си намерите майстора защото освен да грабите друго не можете, а от народното проклятие няма къде да се скриете!ПП: Не съм дори еколог, а просто обикновен човек от народа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 4
misanthrope
преди 8 години
И кой точно ще иска да дойде в страната да си даде парите в Банско? Туристите търсят девствена природа, не лифтове. Лифтовете са за скиорите. Те от друга страна, биха предпочели да идат в Австрия или Швейцария, където условията са несравними и знаят че ще карат, за разлика от Банско, където сняг кога пада не е ясно, обикновено до нова година няма, по някога може да се кара до май месец, а понякога ( като сега) още в началото на март не може... Най-много някой грък да дойде.Банско не е, никога не е било и никога няма да бъде ски курорт от европейска величина. Просто е прекалено ниско и прекалено на юг.Банско беше една голяма пералня на пари, както и една голяма измама с ваканционни имоти, които бяха продадени на пропадняци будали англичани, без никога да са ги виждали. Това БЕШЕ. А в какво ще се превърне? В едно голямо НИЩО. Неизбежно е, каквито и лифтове да строим. Това е едно ново Кремиковци. Колкото и да наливаш пари, НЕ СТАВА защото не е за тая работа. Всичко там е 80% далавера.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 3
bonboniada
преди 8 години
Туристите ще искат да доийдат в страната ни, да си дадат парите тук, а ние ще ги гоним, защото няколко измислени еколога пречат на всякакви ноновъведения в туризма, защото чакат от някъде да получат хоронанр
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
Изключително умел играч излезе баце. Изведе почина "спасяването на давещите се е дело на самите давещи се" на нови нива.Отдавна у нас държавата е абдикирала. Съседите се ловят гуша за гуша заради силна музика, незаконни строежи, неплатени разходи, а държавата се снишава "разберете се там някак"Хора се бият по улиците кой кого засякъл кой минал на червено, държавата се снишава, разберете се някакси. Така Бойко всички го харесват. Ако си свърши работата и заеме страната на закона в даден конфликт, поне един няма да го хареса нали?Е вече на държавно ниво става това. Мене ако питате, съм за, ама се разберете някакси. И всички го обичат, скиорите и олигарсите - защото е ЗА, а еколозите, защото все пак е спрял концесията. Ето, аз искам магистрали, искам много, ама щом има съмнения че е на Пеевски, спирам концесията.Ама Вожде, ти си там ЗА ДА ВЗЕМАШ РЕШЕНИЯ и да спазваш закона. а не да викаш ама щом така то онака.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
ОбъркАл си рейса пич:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 1
todor6104
преди 8 години
Спряха строителството на магистрала заради гнездо на щъркел, а самите "ЕКОЛОЗИ" организират наркосборище на 800м. от гнездо на ЧЕРЕН ЩЪРКЕЛ с денонощна силна "музика"(Беглика Фест).Нито на "еколозите", нито на олигарсите, най-малко пък чиновниците им пука за природата и за народа. Цялата пушилка е за това, как да се разделят паричките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 1
vzhekoff
преди 8 години
Престъпление е да не се спазва закона !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 5
djb95
преди 8 години
В компаниите има само счетоводни документи. Какво ще се докаже с тях? Дори да им се изчисли печалбата до последната стотинка какво от това. Пазарна икономика. Загубите през зимата например се избиват лятото. Да не очакват Омв и Лукойл да имат договор за съгласуване на цените и сега ще го открият. Пазарът на горива е силно конкурентен. Никой не иска както да губи пари и клиенти и всеки се озърта за цените.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 26 rate down comment 1
comet
преди 8 години
Тоя ББ е национално бедствие! Престъпление е правителството да заробва народа ни със заеми! Нека мафиотите бизнесмени сами да си построят лифта, като искат разрешение от народа и обезщетят народа ни за нанесени щети на природата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още