IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бабикян: Министерските оставки са свързани с пренареждане на интереси

Рокадите в кабинета са заради корпоративни интереси, реалните преговори се случват другаде и с други хора, твърди политическият пиар

11:07 | 10.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Оставките в кабинета не са свързани с трагедията в Своге, а с пренареждане на интересите в кабинета. Това каза по БНР политическият пиар Арман Бабикян.

„Реалните коалиционни партньори на министър-председателя не се казват „Обединени патриоти“, а корпоративни интереси, които той задоволява. В този смисъл определени рокади в Министерския съвет или оставки ще са свързани най-вече с това. Именно и затова никой нищо в момента не знае, тъй като реалните преговори се случват другаде и с други хора. Поставените лица в политиката не са корпоративните интереси, за които говоря“, обясни той.

Въпросът с оставките изглежда объркан, защото самият министър-председател е объркан, смята още Бабикян. В тази ситуация личностите нямат никакво значение, подаването на оставката е личен акт, категоричен е той. 

„Подходът е изключително болшевишки по простата причина, че цялото решение, цялата власт е в ръцете на един човек. Това, че в момента се намират различни обяснения и оправдания, означава, че се търси изход и обяснение на поредното моментно решение на премиера и всъщност всички гадаят за това какво ще бъде последното решение на министър-председателя“, каза експертът.

За аудиторията отдавна е безинтересно кой министър си подава оставката и кой ще дойде на негово място. Хората са наясно че изпълнителите на тези роли са бушони, посочи Бабикян.

Днес управляващите решават съдбата на кабинета. На коалиционен съвет трябва да стане ясно дали оставките на трима министри – на регионалното развитие Николай Нанков, на вътрешните работи Валентин Радев, и на транспорта Ивайло Московски, ще бъдат приети и предложени за гласуване в Народното събрание, или ще бъдат оттеглени. Повод за поредния и най-сериозен до момента трус в управляващата коалиция стана катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още