Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Банки за развитие от 13 държави представиха свои проекти в София

Фотоизложбата пред Народния театър може да бъде разгледана до 30 октомври

Банки за развитие от 13 държави представиха свои проекти в София

Снимка: Investor.bg

Фотоизложба пред Народния театър в София представя ключови проекти, подкрепени от банки за развитие и публични финансови институции от цял свят.

Озаглавена „Проекти за развитие“, изложбата представя общо 31 проекта на 16 финансови институции, сред които германската KfW, Китайската банка за развитие, Банката за развитие на Съвета на Европа, шведската Комунинвест, норвежката KBN, Българската банка за развитие (ББР). 

Още по темата

Преминаващите през Градската градина ще могат да видят мащабни инфраструктурни проекти като града на иновациите в китайската провинция Хубей и най-големия вятърен парк в Северно море.

Изложбата представя и друга специфична мисия на банките за развитие – подкрепата за микро и стартиращи бизнеси като популярното „велокафене“ в германския град Мюнстер и словенския футуристичен плавателен съд Quadrofoil.

Тази мисия на банките за развитие е малко известна, отбеляза при откриването на изложбата председателят на УС и изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев.

Генералният секретар на Европейската асоциация на публичните банки (ЕАПБ) Марсел Рой коментира, че чрез финансирането на проекти, които вероятно при други обстоятелства не биха получили финансиране, се насърчава икономическото развитие.

Той посочи, че пазарният дял в Европа на финансовите институции, членове на ЕАПБ, е 15%.

Изложбата се осъществява в партньорство с ЕАПБ, където ББР членува от 2005 г.

Проектите са от 13 държави – Холандия, Китай, Полша, Словения, Босна и Херцеговина, Испания, Норвегия, Швеция, Финландия, Германия, Хърватия, Мароко и България.

Изложбата пред Народния театър може да бъде разгледана до 30 октомври.

По статията работиха: автор Надежда Бочева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Covid кризата лишава българския туризъм от около 800 млн. евро